Fastelavnsboller
Ingredienser:
Dej:
- 600 gram hvedemel
- 2 dl lunkent vand
- 2 tsk bagepulver
- 110 gram plantemargarine
- 50 gram sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. salt
Fyld:
- 1 pose kagecreme - Dr. Oetker
- 400 ml sojadrik
Glasur:
- 200 gram flormelis
- 50 gram kakaopulver
- 1/2 dl vand
Fremgangsmåde:
Dag 1 eller 4 timer før
1. kom en pose kagecreme i en skål med 1 dl plantedrik
2. Kom 6,5 dl plantedrik i en gryde og lad det komme til kogning
3. Tilsæt jævningen fra skålen i gryden og rør godt i 1 minut under kogning.
Dag 2 eler 4 timer senere
1. Smelt plantesmør
2. Kom vaniljesukker, salt, sukker og vand i en skål
3. Tilsæt mel og plantesmør og rør det sammen
4. Tilsæt bagepulver og ælt dejen godt
5. lav en masse små boller, som rulles godt flade
6. Kom en klat kagecreme på midten og fold dejen indover. Du kan med en pizza slicer / sniv skære overskydende dej fra. Husk at trykke åbningen godt sammen, så indholdet ikke kommer ud.
7. Bollerne bages ved 225 grader almindelig ovn i cirka 16 minutter
Glasuren:
8. Når fastelavnsbollerne er kølet af, røres flourmelis, kakao og vand grundigt sammen i en skål
9. Kom det på fastelavnsbollerne evt. med en ske
Tip: Hvis glasuren skal være lyserød, kan du optø nogle frosne, økologiske blåbær og blande saften fra blåbærene med flormelis og lidt vand.