Chokoladekage

Ingredienser:

Dejen:
Fyld:
Glasur:

Fremgangsmåde:

1. Rør vand, smør, sukker og kardemomme sammen.
2. Tilsæt plantedrik og rør igen.
3. Bland mel, bagepulver, natron og salt og rør det sammen med resten.
4. Ælt så det hele godt sammen.
5. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i mindst 1 time - gerne 2 timer.
6. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen godt igennem igen.

Kanelsneglefyldet:
7. smelt smør, tilsæt kanel og sukker og rør det godt sammen.
8. Rul dejen ud - (ca. 20 x 30 cm og 3-4 mm tyk), og smør kanelremoncen/fyldet på med en ske.
9. Rul dejen sammen - fra den lange kant. Rul den så stramt som muligt. Nip/knib hele slutkanten sammen med selve dejrullen, så der ikke er en åbning langs kanten.
10. Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
11. Skær dejrullen ud (på et skærebræt), så hver kanelsnegl bliver ca. 1-1½ cm tyk. Der bliver omkring 18-20 kanelsnegle.
12. Sæt dem på bagepladen og lad dem efterhæve i ½-1 time ved stuetemperatur.
13. Når sneglene har efterhævet, og de måske er gået lidt fra i enderne, kan du nippe dem sammen med små tryk, så enden fastgøres til sneglen igen.
14. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag sneglene i 12-15 minutter - Hold øje med dem fra 12 minutter, hvis du gerne vil have, at de er sprøde (blive lysebrune), men giv dem max 17-18 minutter i alt - ellers bliver de for tørre.
15. Rør flormelis sammen med 1 spsk kogende vand - og så har du glasuren.
16. Vent med at smøre glasur på til kanelsneglene er kølet lidt af (ca. 15 minutter på en bagerist).