Kransekage
Ingredienser:
- 500 gram marcipan
- 100 gram sukker/flormelis
- 2 spsk. vand (30 ml)
- mørk chokolade, cirka 50 til 100 gram)
- flormelis
Fremgangsmåde:
1. Ælt marcipan, sukker/flormelis og vand blandes og æltes godt sammen.
2. Sættes på køl et par timer (Fryseren, hvis det skal gå hurtigt).
3. Rul dejen til seks “pølser” på: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm og 26 cm
4. Form dem til kranse, bages ved 225 grader alm. ovn i cirka 10 minutter.
OBS: Benyt 2 bageplader på hinanden, dette forhindre at kagernes bund brænder på. Lad dem køle af, de er meget bløde og knækker nemt.
5. Smelt chokoladen og pensel bundene med den smeltede chokolade, kom derefter på køl i et par timer
6. Lav en tyk glarsur med flormelis og vand. Kom den i en pose og klip et lille hul, så kan du lave pæne striber på kransekagerne, kom herefter på køl igen og stable kransene til sidst.