Familien Schack Banner's webside
Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter
Ingredienser:

Fremgangsmåde:
  • 1. Start med at lave dejen ved at ælte alle ingredienser godt sammen med hænderne, til du har en samlet dej.
  • 2. Pak dejen ind i et fugtigt viskestykke og lad det stå, imens du laver fyldet.
  • 3. Skær de skrællede kartofler i små tern og kog dem i saltet vand i 10 minutters tid, til de er møre.
  • 4. Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft.
  • 5. Skræl løg, hvidløg og ingefær og hak det hele fint.
  • 6. Kom alle 3 ting på en varm pande med 1 spsk olivenolie og steg det et par minutter, før du tilsætter chiliflager, spidskommen, garam masala og et pænt drys salt.
  • 7. Skyl spinat og hak det groft og kom det på panden sammen med ærter og limesaft. Vend det hele rundt i et par minutter og rør det så sammen med de søde kartofler.
  • 8. Del dejen i 4 dele og rul dem ud til 4 cirkler (2-3 mm tykkelse) på et meldrysset bord.
  • 9. Halver hver cirkel så du får 8 halvmåner.
  • 10. Start med en halv, fold kanterne op så de lige sider præcis møder hinanden, smør med lidt vand og tryk dem godt sammen.
  • 11. Fyld med en god spsk fyld og rul/tryk enden sammen, så den er helt lukket.
  • 12. Fortsæt med alle 8 og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • 13. Pensl dem på begge sider med lidt olivenolie og bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter.