Flødeis
Ingredienser:
- Vandet fra 1 dåse kikærter (1,5-2 dl)
- 150g flourmelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 250 ml. sojapiskefløde
Fremgangsmåde:
1. Si kikærterne fra vandet, gem kikærterne i fryseren til anden madlavning!
2. Pisk vandet til det bliver hvidt og luftigt (ca. 5 min.)
3. Tilsæt flormelis og vaniljesukker lidt efter lidt og pisk i et par minutter.
4. Pisk sojapiskefløden i en anden skål, til den er stiv. (5-10 min.).
5. Bland nu kikærtevandskum og flødeskum.
6. Kom flødeisen i en fryseboks og lad det stå i 5 timer minimum. (gerne længere)
Ekstra fif:
Daddel chokolade:
100g bløde dadler
1 spsk. kakaopulver
½ dl. vand
OBS: Fjern stenene fra dadlerne og blend dem samme men kakaopulver og vand. Bland forsigtigt daddel chokoladen i flødeisen.